9 tips voor het perfecte tuinfeest

9 tips voor het perfecte tuinfees

Met de eerste zonnige lenedagen in het vooruitzicht komen ook de lange zomeravonden in zicht. Het ideale moment om eens over een tuinfeest na te gaan denken. Lekker borrelen met vrienden, een bbq of gewoon een tuinfeest om dat het kan. Er is altijd wel een reden te bedenken om een tuinfeest te organiseren. Maar een geslaagd tuinfeest organiseer je niet zomaar. Met de 12 tips van Partyservice Meppel organiseer jij zonder problemen het tuinfeest van het jaar.

Zorg voor voldoende ruimte.

Een geslaagd tuinfeest begint met het hebben van voldoende ruimte. En dan bedoelen we niet een tuin die groot genoeg is. Natuurlijk is voldoende ruimt belangrijk voor het neerzetten van je partytent zodat je droog kunt zitten in het geval het weer niet zo goed is als gehoopt. Met voldoende ruimte bedoelen we statafels en zitplekken. Zeker als je tijdens je tuinfeest lekker wilt kunnen eten is het belangrijk om extra statafels, tafels en stoelen te huren. Zo bied je je gasten de ruimte om te kunnen genieten.

Gekoelde dranken.

Tijdens warme zomerdagen is er niks lekkerder dan een gekoeld drankje. Serveer je gasten gekoelde dranken. Dit kun je doen door gebruik te maken van je koelkast. Is je koelkast niet groot genoeg dan kun je natuurlijk een koelkast huren om de dranken gekoeld te houden. Afhankeijk van het feest dat je organiseerd zijn er nog diverse mogelijkheden om je dranken gekoeld te houden. Met ijs gevulde schalen op tafel doen het ook altijd goed op een tuinfeest. Je gasten kunnen dan zelf hun gekoelde drinken pakken en het staat ook nog eens feestelijk op tafel.

Maak een grote punchcocktail.

Maak eens een grote (alcoholische) cocktail. Een grote kom en wat dranken en vruchten zorgen voor feestelijke versnapering. De grote kom met daarin een cocktail staat niet alleen feestelijk maar zal ook zeker in de smaak vallen bij je gasten. Op het internet zijn diverse recepten te vinden voor de lekkerste cocktails.

Lekker bij het kampvuur.

Een kampvuur  bevordert niet alleen de sfeer maar zorgt er ook voor dat je het lekker warm hebt als de temperatuur zakt. Op deze avonden bij het vuur komen altijd de mooiste, leukste, grappigste verhalen naar boven! Als je een vuurkorf hebt, kun je ook een vuurkorf maken aansteken. Haal een paar zakken marshmallows en het wordt een onvergetelijke avond. Veiligheid is een pré tijdens een kampvuur! Dus zorg dat er in het geval van nood een brandblusser in de buurt staat.

Achtergrondmuziek.

Muziek op de achtergrond mag bij geen enkelfeest ontbreken. Heb je zelf een goede muziekinstallatie gebruik die of huur er anders eentje. Huur dan het liefst een installatie welke met bluetooth een verbinding kan maken met je telefoon of tablet. Je gasten kunnen zo hun favoriete liedje opzoeken. Het zal niet lang duren voordat de stemming er goed in zit en ieders favoriete muziek voorbij komt.

Versiering voor je tuinfeest.

Een geslaagd tuinfeest begint al met de aankleding van je tuin. Je maakt je tuinfeest net wat spectaculairder als je ook aan de versieringen denkt. Wikkel kleine lichtjes om een boom heen of doe waxinelichtjes in glazen potjes. Dit geeft een mooi effect in het donker. Een paar fakkels om te kunnen zien waar je loopt in het donker is ook altijd handig. Wat er ook creatief uitziet zijn glazen flessen met daarin bloemen. Deze kun je dan weer met touwtjes aan de boom of een gespannen lijn hangen. Lampionnen doen het ook altijd goed en zijn in talloze kleuren te verkrijgen bovendien zijn ze ook nog eens goedkoop.

Bespaar kosten op je tuinfeest.

Organiseer jij een tuinfeest en haal je alle boodschappen dan kan zelfs het kleinste tuinfeest zorgen voor een behoorlijke kostenpost. Spreek met je vrienden af dat ze allemaal iets meenemen. Houd zelf op een lijstje bij wat iedereen meeneemt om te voorkomen dat je eindigd met 12 dozen hamburgers. Als je al je vrienden iets laat meenemen bespaar je een hoop kosten, bovendien krijg je er een gevarieerd aanbod voor terug.

Een knus hoekje voor de late uurtjes.

Wanneer het langzaam donker wordt wil je met zijn alle gezellig knus bij elkaar zitten. Leg om het kampvuur heen wat kussen en dekens. Zitzakken zijn ook een optie. Voor de echte luiwammes kun je natuurlijk ook nog  een hangmat ophangen. Verhuis je salontafel naar de tuin, of improviseer en maak een tafeltje van kratten bier met een plank erop. Zo kun je altijd je glazen kwijt. Geniet van de late uurtjes bij het kampvuur.

Opruimen.

Een tuinfeest brengt natuurlijk heel wat rommel met zich mee. Vraag je gasten of ze willen helpen met het opruimen van de rommel. Met vele handen is het opruimen van de troep snel gebeurd. Natuurlijk kun je je tuinfeest ook helemaal door Partyservice Meppel laten organiseren. Zo heb je helemaal geen omkijken naar het opruimen en de afwas want dat doen wij. Met al onze ervaring op het gebied van feest verhuur & catering maken wij van uw tuinfeest gegarandeerd een succes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.