Low budget trouwen de beste tips op een rij.

Lowbudget trouwen doe je natuurlijk met de hulp van Partyservice Meppel

Trouwen, het is al snel het feest van je levenen daar hoort natuurlijk een stevig prijskaarje bij. Nou, niet als wij het voor het zeggen hebben. Met onze tips kun je serieus low budget trouwen en toch een geweldig feest organiseren. In de huidige tijd trouwen steed minder twintigers en dertigers puur uit budgetaire redenen. Waar vroeger gespaard werd voor het huwelijk om daarna aan een huis te gaan denken is het tegenwoordig dat deze categorie mensen spaart voor mooie reizen naar het buitenland en voor hun huis. Hierdoor zal er weinig budget overblijven voor een huwelijksfeest waarbij de kosten met gemak kunnen oplopen tot meer dan €10.000.

Low budget begint met je mindset.

Juist, je leest het goed! Low budget trouwen begint met de juiste mindset. In een wereld waar alles beter, groter en mooier moet lopen de kosten van een beetje huwelijksfeest al snel de spuigaten uit. Wil je een groot feest met veel gasten dan lopen de kosten heel snel op.  Reken voor het gemak €40 per persoon. Je ziet als snel duizenden euro’s bij elkaar en dat alleen voor het feest dat je ’s avonds wilt houden.

Maar waarom, waarom zo ontzetttend veel geld uitgeven aan een zaal of locatie welke je niet eens naar je eigen smaak kunt inrichten. Is het niet veel mooier om juist de feestavond van je leven wat kleiner te houden. Mensen uit te nodigen die echt om je geven. Mensen waarmee jij de intiemste dag van je leven wilt delen.

Locaties.

Locaties zijn vaak zeer bepalend voor het budget dat is vastgesteld voor je huwelijksfeest. Wij moedigen mensen graag aan eens verder te kijken dan de locaties waar al generaties lang mensen met elkaar trouwen. Natuurlijk je hebt alles snel geregeld en je feest zal ook prima verlopen. Maar er kleven ook nadelen aan de bekende locaties waar niemand je op zal wijzen. Aan alle bekende trouwlocaties kleeft eigenlijk altijd hetzelfde grote nadeel. Je kunt nooit maar dan ook nooit de locatie aankleden zoals jij dit zou willen!

Dat kan natuurlijk ook anders en veel goedkoper. In Nederland kun je tegenwoordig vrijwel overal trouwen en als je ergens een plek hebt gevonden waar je wat ruimte hebt kun je daar heel gemakkelijk je eigen trouwfeest organiseren.  Kijk eens rond op onze website naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. En niet alleen wij, wij hebben goede contacten met diverse verhuurders en kunnen u zonder problemen een feest op maat aanbieden geheel in uw eigen stijl. Aluminiumhallen tot sfeervol ingerichte partytenten de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos

Aankleding van uw feestlocatie.

Wil je low budget trouwen dan is het van belang om naar de aankleding van je feest te kijken. En dan bedoelen we niet alleen slingers en ballonnen maar ook de tafels, stoelen, glaswerk enz.enz. De aankleding voor een trouwfeest is heel belangrijk want deze bepaalt grotendeels de sfeer op een huwelijksfeest. Wil je low budget trouwen dan zal je al deze artikelen moeten huren. Gelukkig is dit goedkoop. Klapstoelen zijn bijvoorbeeld al te huur van €1 per stuk, een tafel vanaf €6 en een statafel al vanaf €5. Kleed het geheel aan met leuke gekleurde tafelrokken en eventueel stoelhoezen aan en je hebt voor een fractie van het normale bedrag al voldoende tafels en stoelen om 50 tot 100 personen van een plek te voorzien. Pak je dit slim aan en maak je een juiste verdeling tussen zitplaatsen en staplaatsen dan zorg je automatisch dat mensen niet constant op dezelfde plek blijven zitten maar ook de interactie met anderen aan gaan. Iets  wat de sfeer van het feest zeker ten goede komt.

Licht & geluid

Door het juiste gebruik van verlichting en geluid kun je er voor zorgen dat de feeststemming er goed inzit. Je hoeft daarvoor helemaal geen dure band  of dj in te huren. Ga samen met je geliefde op zoek naar de muziek die jullie willen horen. Het is tenslotte jullie feest. Bovendien zorgt dit voor avonden plezier met het uitzoeken van de muziek. Maak eenvoudig een afspeellijst aan voor je feest op bijvoorbeeld Spotify. Voor je feest huur je voor enkele tientjes een leuk geluidsinstallatie met microfoon. Via je telefoon of tablet maak je eenvoudig een verbinding met de geluidsinstallatie. Op deze manier bespaar je al snel €1500 als het al niet meer is. Bovendien krijg je ook echt de muziek te horen die je echt wilt horen.

Drinken & eten.

Drinken & eten tijdens een huwlijksfeest kan een grote stempel zetten op je budget. Door slim in te kopen tijdens aanbiedingen en hier ruim van te voren mee te beginnen kun je als snel de nodige euro’s besparen. Dranken kun je langere tijd bewaren dus start hiermee met de inkoop. Zet voor jezelf op een rijtje voor hoeveel gasten je het drinken moet regelen maar ook wat ze drinken. Haal bijvoorbeeld niet voor iedereen wat ze altijd drinken. Vaak blijf je dan met een aantal flessen al dan niet aangebroken zitten en kun je dit uiteindelijk weggooien. Bepaal van te voren welke dranken je zal aanschaffen en houd de keuze beperkt. Het gaat hier om een eenmalig evenement je hoeft dus echt niet een hele kroeg aan te leggen.

De hapjes zijn een ander verhaal. Deze zijn meestal niet zo lang houdbaar en dienen dus zo laat mogelijk worden aangeschaft. Houd er echter wel rekening mee dat deze meestal ook enige bereidingstijd nodig hebben. Zelf je hapjes maken helpt je zeker met het low budget trouwen. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden wat betreft hapjes die snel en eenvoudig te maken zijn en ook nog eens goed in de smaak vallen. Ga er eens een avondje voor zitten met de laptop op schoot, zeker weten dat je vol inspiratie komt te zitten. Ook hier is het van belang slim in te kopen en op aanbiedingen te lettten. Zet alle hapjes die je wilt maken eens op een rij en kijk eens in welke hapjes dezelfde ingrediënten zitten, misschien is er de week voor je huwelijksfeest wel een geweldige aanbieding, sprin daar dan op in. De meeste ingrediënten zijn heus wel eventjes houdbaar.

Koelen maar dan low budget.

Wil je low budget trouwen dan zal je niet alleen  moeten kijken naar het koelen &  verwarmen van dranken en hapjes. Maar ook het verwarmen van je Partytent kan van belang zijn afhankelijk van het weer.

Voor het verwarmen van je Partytent zijn er diverse soorten heaters te huur. Van warmtekanonnen tot terrasheater alles is mogelijk. Kijk hierbij wel naar de vorm en het vermogen dat een heater afgeeft. Er zijn heaters te huur in diverse vormen van elegant tot effectief. Het beste is te kijken naar een heater welke pas bij de aankleding van je feest en voldoende vermogen heeft om het geheel te verwarmen.

Het koelen van dranken lijkt voor sommigen een probleem te vormen maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Je kunt bijvoorbeeld complete tapinstallaties huren samen met een aantal koelingen om al je overige dranken te koelen. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Een goedkopere oplossing welke ook zeker zijn charmes heeft is het gebruik van bakken water gevuld met ijsblokjes.

Creativiteit.

Een kruiwagen zinken emmers je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gebruiken om je dranken te koelen. Het idee is simpel en effectief. Je vult de bak die je als koeling wilt gebruiken met water en  veel ijsblokjes. Ijsblokzakjes zijn goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, haal dus een tiental doosjes ijsblokzakjes. Als je de kruiwagen emmer of andere bak hebt gevuld met water en ijsblokjes voeg je er zout aan toe. Deze oude vergeten techniek zorgt ervoor dat de warmte sneller onttrekt aan de flessen drank. Bovendien blijft het water langer koel.

Wil je meer weten over Low budget trouwen en wat wij daarin met onze feest verhuur & catering voor je kunnen betekenen neem dan eens contact met ons op. Met onze ideeën en ervaring zijn wij er zeker van dat wij ook u kunnen helpen met een low budget huwelijksfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.