Organiseer de perfecte buurt BBQ met deze 10 tips.

Een perfecte buurt bbq of het perfecte buurtfeest organiseren doet u met de 10 tips van Partyservice Meppel

Ben jij deze zomer de pineut en mag jij de buurt bbq dit jaar organiseren? Dan hebben wij een paar handige tips waarmee je veel gedoe voorkomt en er een gezellig buurt evenement van maakt. Wordt een kei in het organiseren van het perfecte buurtfeest met de tien tips die wij je zullen geven.

Duidelijke afspraken.

Het klinkt misschien een beetje dom, maar met goede afspraken worden veel zaken gemakkelijker. Overleg met je buren wat je nodig hebt  voor de buurt bbq. Regel je bijvoorbeeld het eten voor je eigen gezin, of maken jullie een pot waaruit het vlees gezamenlijk wordt ingekocht. Zo bied Partyservice Meppel bijvoorbeeld een mooi bbq pakket aan voor slechts €10 per persoon. Scherp geprijsd en alles eenvoudig geregeld. Hetzelfde geld voor het drinken. Hierbij geld dat het misschien wel het verstandigste is om je eigen drinken te verzorgen voor de bbq.

De kinderen.

Wil je een buurt barbeque organiseren dan ontkom je er niet aan even na te denken wat je voor de kinderen uit de buurt gaat organiseren. Wellicht doe je er verstandig aan alle  kinderen bij elkaar aan tafel te zetten. Hartstikke cool voor de kids want ze kunnen hun eigen ding doen. Bijkomend voordeel is dat de volwassenen gezellig met elkaar kunnen kletsen. Zorg er wel voor dat de kinderen iets te doen hebben. Zorg voor wat buitenspeelgoed of spelletjes. Met een beetje gezond boerenverstand is een buikglijbaan snel gemaakt. Laat het budget het toe dan kun je misschien wel een leuke attractie huren.

Nodig alle buren uit.

Nodig alle buren uit ook als niet iederen goed met elkaar door een deur kan. Door alle buren uit te nodigen voor de BBQ voorkom je dat iemand zich buitengesloten voelt. Houdt de sfeer er goed in en voorkom roddelgedrag. De grootste burenruzies beginnen vaak door over elkaar te roddelen.

De nieuwe buren.

Wonen er in de buurt net nieuwe mensen, nodig hun dan persoonlijk uit voor het straatfeest. Mensen welke nog maar kort in een buurt wonen kunnen zich wat ongemakkelijk voelen omdat ze nog niemand kennen. Door de persoonlijk benadering zal het zeker op prijs worden gesteld dat ze worden uitgenodigd.

Een buurt BBQ is misschien wel een perfect moment voor de nieuwe om kennis te maken met de rest van de bewoners. Zorg er dan ook voor dat de nieuwelingen niet worden buitengesloten. Introduceer de buren aan iedereen en zorg er voor dat zij zich op hun gemak voelen.

Herinneringen.

Een geslaagd buurtfeest is iets waar jaren later nog over gepraat wordt. Hoe leuk is het dan om de herinneringen tastbaar te maken. Bijvoorbeeld door foto’s te maken tijdens het buurtfeest. Foto’s zijn snel gemaakt en te delen, bovendien kun je ze eenvoudig online plaatsen zodat alle buren ze kunnen zien. Foto’s geven prachtige momenten weer en zorgen altijd voor stof om over te praten.

Lusten en lasten van een buurt BBQ.

Door duidelijke afspraken te maken voorkom je veel ellende. Vraag al je buren  je te helpen met het opbouwen en opruimen van het straatfeest. Vele handen maken tenslotte licht werk. Merk je dat sommige buren niet mee helpen met het opbouwen danwel afbreken van de feestlocatie, dan kun je hen vriendelijk opdrachten geven.

Is er voldoende budget dan kunt u natuurlijk veel werk uit handen laten nemen door bijvoorbeeld Partyservice Meppel. Wij bieden namelijk hele mooie paketten aan voor buurtfeest. U heeft dan bijvoorbeeld geen omkijken naar de op en afbouw van partytenten.

Vlees en groente.

Niks vervelender dan een geweldig leuk straatfeest af te sluiten met een voedselvergiftiging. Controleer altijd of je vlees gaar is en voorkom kruisbesmetting. Let natuurlijk ook op de andere etenswaren zoals de salades. Deze worden vaak te lang buiten de koelkast gehouden. Erger nog we zien regelmatig dat deze etenswaren in de volle zon staan.

Een BBQ hoeft natuurlijk niet alleen uit vlees te bestaan. Wees creatief met google en je komt de mooiste recepten tegen. Zelf voor vegetariërs zijn er voldoende recepten voor de BBQ de lekkere groentespiezen kunnen natuurlijk ook worden gegeten door de vleeseters onder ons.

Breng geleende spullen terug.

Om de kosten te kunnen drukken worden tijdens buurtfeesten en buurt bbq’s vaak spullen geleend of gehuurd. Wees zuinig op deze spullen en breng ze na gebruik snel weer terug. Als je netjes omgaat met de spullen van iemand anders is de kans natuurlijk veel groter dat je het volgende jaar weer een beroep op de spullen kunt doen.

Bedankt.

Soms komt het voor dat een van je buren genoeg ruimte heeft en zijn tuin ter beschikking stelt voor het buurtfeest. Bedank deze persoon dan met een kleinigheidje. Het zal zeker gewaardeerd worden en de kans dat je de volgende keer de tuin weer kunt gebuiken wordt groter. Let er wel op dat je alles achterlaat zoals je het hebt aangetroffen.

Beperk alcoholgebruik.

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is. Beperk het nuttigen van alcohol tijdens je buurtfeest. Hiermee voorkom je gênante situaties. Zie je dat er buren zijn die te veel hebben gedronken bescherm hun en de andere buren dan tegen zichzelf. Kleine irritaties kunnen door het gebruik van alcohol behoorlijk uit de hand lopen. Geen van je buren zal het leuk vinden als de door jou zorgvuldig geplande buurt bbq uitmond in een massale vechtpartij.

Je buurtfeest of buurt bbq organiseren.

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om een buurt bbq te organiseren!  Neem dan zeker even een kijkje tussen de artikelen die wij verhuren op het gebied van feest verhuur.  Wij bieden u tal van artikelen om van uw feest een zeer geslaagd feest te maken. Zoekt u alleen een partytent of statafel, of gaat u toch voor het totale pakket, inclusief catering? Partyservice Meppel maak van uw feest…….onze zorg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.