Een partytent versieren.

Een partytent huren voor je feestje is iets dat veel mensen doen, maar een partytent versieren is iets waar de meeste mensen geen kaas van hebben gegeten. Een partytent neerzetten met wat tafels & stoelen is vaak maar een sober uitziend geheel. Terwijl het een feest moet zijn. De partytent zal dus versierd moeten worden, en met onze tips gaat dat zeker lukken.

Een partytent versieren kan op veel heel veel manieren. Welke manier van versieren het beste bij jou feest past hangt af van een aantal zaken. Als eerste wat voor partytent heb je gehuurd. Er zijn erg veel verschillende soorten partytenten en allemaal hebben ze hun eigen voor en nadelen.

Een ander onderdeel dat mede zal bepalen hoe jij een partytent versieren kunt is het budget dat je tot je beschikking hebt. Heb je een groot budget dan is het versieren van de tent natuurlijk een stuk makkelijker dan als je maar weinig budget tot je beschikking hebt. Gelukkig kun je met een beetje creativiteit al veel doen.

Keuze van de Partytent.

Zoals al eerder vermeld bepaald de keuze van partytent ook de mogelijkheden om deze te versieren. Hierbij is het formaat van een partytent belangrijk ivm de aan te schaffen decoratie materialen. Maar ook het soort tentzeilen dat er bij de tent geleverd wordt. Sommige tenten hebben allemaal losse secties en andere tenten hebben weer één lang zeil. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar een partytent met losse sectie. Dit maakt de partytent versieren niet alleen eenvoudiger, maar zorgt er voor dat als het weer het toe laat je eenvoudig de tent open kunt zetten.

Partytent versieren en budget.

Een partytent versieren met stoffen

Het beschikbare budget voor het versieren van een partytent kan voor een groot gedeelte bepalen hoe de tent versierd kan worden. Maar dit hoeft niet per sé. Met stoffen kun je op een eenvoudige wijze bijvoorbeeld al een mooi gedrappeerd plafond creëeren in de partytent. Ook kun je met stof de poten van een tent eenvoudig aankleden. Kies hierbij voor een dunne maar mooie vloeiende stof. Het is immers de bedoeling de stof mooi in de tent te hangen. Aangezien je hiervan wel de nodige meter nodig hebt doe je er verstandig aan de stof op een rol te kopen. Met deze stoffen op rol is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met meerdere kleuren te werken.

Doordat er ontelbaar veel stoffen te gebruiken zijn is het aantal mogelijkheden dat je hiermee kunt doen vrijwel onbeperkt. Het frame van de partytent kun je op deze manier eenvoudig wegwerken. Zoals je op de foto kunt zien kan het een wereld van verschil betekenen. Belangrijk hierbij is wel dat de kleuren goed op elkaar afgestemd worden. Houd er met het kiezen van de kleuren ook rekening mee dat er verlichting in een partytent aanwezig zal zijn. Bij sommige kleuren zoals wit komen lampen mooi tot hun recht als ze bijvoorbeeld in achter de stof zijn weggewerkt.

Kleuren maken het een toplocatie.

Kleuren maken het feest, de juiste kleuren kiezen is dan ook erg belangrijk. Om het perfect plaatje te kunnen realiseren is het van belang dat je de kleuren goed op elkaar en op de locatie hebt afgestemd. Om je een voorbeeld te geven. Een partytent wordt voor een feest vaak op groen gras geplaatst. Groen is dan een sterke aanwezige kleur. Zorg er dan dus voor dat je kleuren gaat gebruiken welke goed met groen samen gaan. Blauwe, paarse, roze en oranje getinte kleuren passen bijvoorbeeld zeer goed bij groen.

Decoratie.

Met de decoratie maak je het versieren van een partytent pas echt af. Het is de kers op de taart zullen we maar zeggen. Een mooi voorbeeld hiervan is hangende decoratie. De stukken stof welke je in de partytent hangt komen pas echt tot hun recht als je er nog andere decoratie naast gebruikt. Met lampionnen kun je op eenvoudige wijze al extra decoratie toevoegen zonder dat het veel moet gaan kosten. Hetzelfde geld voor pompoms en honeycombs. Allen zijn ze goedkoop en in verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Door ze op verschillende hoogtes op te hangen in de partytent krijg je al snel een fantastische uitstraling.

Het plaatje afmaken.

Om het plaatje helemaal af te kunnen maken houd je natuurlijk met het tafeldekken ook rekening met de kleuren welke je hebt gebruikt. In een partytent worden vaak langere tafels gebruikt. simpelweg omdat er zoveel mogelijk mensen in de tent moeten kunnen. Je kunt een tafel dan eenvoudig opmaken met als basis een wit tafelkleed met daarop kleurrijke placemats of tafellopers. Natuurlijk kun je ook hier gebruik maken van goedkoop tafelpapier op rol en bijpassende servetten. Een alternatief is natuurlijk een statafel. Statafels zijn eenvoudig aan te passen aan de door jou gekozen kleuren door gebruik te maken van passende statafelrokken.

Ga er eens een tijdje voor zitten en doe ideëen op voor het perfecte feestje. Via google en pinterest heb je al snel een indruk van hoe het kan worden zonder dat het veel hoeft te kosten.