Met deze trouwen checklist regel jij bruiloft.

Trouwen in je eigen tuin alles wat je moet weten vind je in onze checklist

Wat een super idee, trouwen! Hoe leuk is dat? Maar wat moet er allemaal geregeld worden om een bruiloft te kunnen houden in je eigen tuin. Het idee is in ieder geval super. Je trouwt maar een keer en dat moet zo bijzonder mogelijk worden. Hoe kan dit dan beter dan op een unieke locatie. Met dit artikel proberen wij onze klanten een leidraad te geven in het organiseren van een bruiloft in je eigen tuin.

Trouwen op een eigen gekozen locatie.

Tegenwoordig zin er veel locaties aangewezen als trouwlocatie, maar wat nu als deze locaties niet geschikt zijn voor jullie trouwdag. Je vindt de locatie bijvoorbeeld niet mooi, of misschien past deze locatie simpelweg niet binnen jullie budget. Dan zal je toch wat anders moeten bedenken. En gelukkig kan dat tegenwoordig vrijwel overal. Maar dan zal je wel de nodige zaken met de gemeente moeten regelen.

Checklist trouwen op je eigen locatie

Je zal namelijk een vergunning voor een onofficiële trouwlocatie moeten aanvragen bij je gemeente. Doordat gemeentes naar een aantal voorwaarden kijken waar een locatie aan zal moeten voldoen doe je er verstandig aan de vergunning tijdig aan te vragen. Een aantal voorwaarden waar een locatie aan zal moeten voldoen zijn bijvoorbeeld of er voldoende parkeerplekken zijn en de brandveiligheid. Vraag aan je gemeente waar je locatie aan zal moeten voldoen en zorg ervoor dat je trouwlocatie hier ook aan voldoet.

De trouwlocatie inrichten.

Elke locatie kan worden omgetoverd tot een trouwlocatie maar zal dan wel moeten voldoen aan een paar voorwaarden. De ruimte die je tot je beschikking hebt moet natuurlijk groot genoeg zijn om er een aantal partytenten neer te kunnen zetten of misschien een grote aluminium hal of stretchtent. Gelukkig is het eenvoudig te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt om je gasten onderdak te kunnen bieden. Afhankelijk van hoe jij je feest gaat organiseren kun je van de volgende regels uitgaan om te bepalen hoeveel vierkante meters onderdak je nodig bent voor je trouwlocatie.

  • Voor een receptie 1 m2 per persoon
  • Voor een feest met buffet 1,5 m2 per persoon
  • Voor een zittend diner 1,5/2 m2 per persoon

Afhankelijk van hoe jullie je feest willen inrichten kun je dus bepalen hoeveel vierkante meters tent je nodig hebt om al je gasten op te kunnen vangen. Maar dat alleen is natuurlijk niet voldoende. Je zal ruimte vrij moeten houden voor bijvoorbeeld een biertapinstallatie, mobiele wc’s, mobiele keuken, stroomvoorziening.

De aankleding van je trouwlocatie.

De aankleding van je trouwfeest laat je natuurlijk door een professional doen.

Als je de indeling van je trouwlocatie op orde hebt is het tijd om te gaan nadenken over de aankleding van de locatie. Uiteraard wil je de locatie omtoveren tot een trouwlocatie uit een sprookje. Gelukkig zijn er veel verhuur bedrijven zoals wij die diverse artikelen verhuren om je trouwlocatie aan te kleden. Een ondervloer voor in de tent zal in ieder geval een noodzaak moeten zijn. Stel je voor dat het een grote modderboel gaat worden doordat er toch een buitje valt.

Natuurlijk zijn er veel meer zaken waarmee je een trouwlocatie kunt aankleden. Je kan denken aan hooibalen. Leg op het terrein op enkele plekken eens een paar hooibalen neer waar mensen even kunnen zitten als ze dat willen. Met vuurkorven creëer je eenvoudig romantische plekken op het terrein. Ook de verlichting in een tent is van belang om een goede setting neer te zetten. En zo kunnen we nog wel voldoende ideëen aandragen. Maar het is jouw feest dus kun je het beste hiervoor bij verschillende verhuur bedrijven rondkijken. Deze bruiloft checklist zal anders wel heel erg uitgebreid worden.

Trouwen en de decoratie.

Nadat je de aankleding hebt geregeld. Je hebt de tafels en stoelen of statafels geregeld enz enz is het tijd om te gaan nadenken over de decoratie van je trouwfeest. Vaak zetten wij ballondecoraties in om een locatie aan te kleden. Een ballonboog, ballonpilaren, heliumgevulde ballonnen of een ballon van de liefde er zijn werkelijk ontelbare ballondecoraties mogelijk.

Met bloemen versier je eenvoudig je trouwlocatie. Partyservice Meppel helpt u graag met de aankleding van uw trouwlocatie.

Een zeer geliefde decoratie voor je trouwlocatie zijn zonder meer bloemen. Bloemen zijn door hun variatijd echte sfeermakers en maken het plaatje echt af. De aankleding van het prieeltje in de tuin, een flower wall goed geplaatste centerpieces en natuurlijk de tafel en stoel decoraties. Met bloemen maak je het hele plaatje echt af. Door bloemen te gebruiken in de aankleding geef je de tuin direct een zomers uiterlijk en zijn bepalend als je bepaald thema in gedachten hebt. Veel bloemen zijn in diverse kleuren beschikbaar waardoor ze uitstekend je thema kunnen ondersteunen. Bovendien kun je het bladgroen eenvoudig in elke gewenste kleur verven.

Catering voor je bruiloft.

Als je gaat trouwen zal je merken dat deze bijzondere dag voorbij vliegt. De hele dag wordt je geleefd en heb je tal van zaken die gedaan moeten worden. Helaas wil het dan nog wel eens gebeuren dat iets eten niet altijd even makkelijk is. Goede catering voor je bruiloft is dan ook belangrijk. Een cateraar zal er voor zorgen dat jij en je gasten worden verwwend op je trouwdag.

Met de cateraar zal je een aanal zaken moeten bespreken. Afhankelijk van de catering die je afneemt zal er bijvoorbeeld een mobiele keuken op het terrein moeten worden ingericht. Het is dan ook verstandig hier al rekening mee te houden als je gaat bepalen hoeveel ruimt je nodig hebt om een bruiloft in eigen tuin te organiseren.

Met een goede cateraar kan je bespreken dat ze er de hele dag voor je zijn als jij gaat trouwen. Maak met je cateraar goede afspraken over wat er geregeld moet worden. Wat je je gasten te eten wilt geven en wat het allemaal moet gaan kosten. Ook wat betreft het drinken kun je hier afspraken over maken. Soms kun je namelijk voor een vast bedrag de catering regelen. Dit kan nog wel eens goedkoper zijn dan betalen op basis van nacalculatie..

Cateringbedrijf of toch een food truck op je bruiloft.

In plaats van een cateringbedrijf in te schakelen voor de catering van je trouwdag zijn er met de opkomst van foodtrucks heel veel nieuwe mogelijkheden gekomen. Foodtrucks lenen zich perfect voor een bruiloft met een thema. Door de enorme variateit aan food trucks is er voor elk thema wel een passende truck te vinden.

Lees het tweede deel van deze trouwen checklist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.